top of page

Історія цікавої зустрічі

26 червня напередодні Дня Конституції України Згурівщина приймала гостей із гетьманської столиці – м. Батурина. Зустрічав гостей начальник відділу освіти Згурівської РДА Віктор Бойко.

Делегація на чолі з директором Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» Наталією Ребровою, завітали до нас з метою ознайомлення з історією (особливо їх цікавила родина Кочубеїв та їх внесок у розвиток Згурівського краю), культурою та традиціями району.

Спочатку гості завітали до с. Аркадіївка, де їх зустріли директор Аркадіївського НВК Лідія Жлобіна та працівник шкільного музею – Лариса Кривенок, які розповіли про історію створення свого села.

Далі – завітали до ТОВ «Краєвид», де директор заводу Василь Харченко розповів трохи про сучасне виробництво, трохи про історію створення заводу.

Після – гостей зустріли директор Згурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Галина Кучинська та заступник директора Галина Пінчук, які показали Кочубеївський парк, Каштанову алею.

І під кінець в.о. директора БДЮТ Аліна Прищепа та культорганізатор Людмила Кучер показали місцезнаходження могил Петра Кочубея та його дружини, запросили гостей до Історичного музею БДЮТ, де розповіли про вагомий внесок родини Кочубеїв у розвиток промисловості, освіти, культурного і релігійного життя нашого краю.


0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

"Я люблю тебе, мій рідний край"

У серці кожного українця живе любов до України, до своєї землі та незламна віра у щасливе, вільне майбутнє. У нашій громаді липень особливий, тому продовжимо наші традиції. Пропонуємо долучитись до фо

bottom of page